Leergang: De lerende organisatie


Ontdek de leergang: “De Lerende Organisatie” in de zorg en onderwijssector. Dé leergang in Nederland op strategisch niveau.

Zowel de zorgsector als de onderwijssector zijn flink in beweging! Dit stelt steeds hogere eisen aan het leervermogen van de medewerkers. Niet voor niets is Leren & Ontwikkelen een nationaal speerpunt bij het toekomstgericht kunnen organiseren van de zorg en het onderwijs. Organisaties die anders kijken, denken én doen, zijn beter in staat om met toekomstige ontwikkelingen mee te bewegen. Zij kunnen namelijk beter anticiperen op de veranderingen. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

Als Leer- en Ontwikkeladviseur of HR-manager in de zorgsector is het van cruciaal belang om voorop te lopen in innovatie en strategisch denken. En dat is precies wat onze unieke opleiding “De Lerende Organisatie” biedt! Deze opleiding is voor iedereen die het ermee eens is dat het anders moet in de zorg en daar ook concreet naar wil handelen.

Waarom kiezen voor de leergang ”De lerende organisatie?”

 • Strategisch perspectief

Word een visionaire adviseur of manager en ontdek hoe je een lerende cultuur opbouwt die niet alleen gericht is op dagelijkse operaties, maar ook op strategische groei.

 • Expertise is uniek in Nederland

Deze leergang is de eerste en enige in Nederland die zich richt op een strategische aanpak van leren in de zorg en in het onderwijs. We gaan samen een visie ontwikkelen die past bij jouw organisatie. Daarnaast profiteer je van een netwerk van gelijkgestemde L&O adviseurs en HR managers.

 • Impactvolle verandering

Tijdens deze leergang leer je niet alleen hoe je verandering initieert, maar ook hoe je deze op strategisch niveau implementeert voor duurzame groei en verbetering.

 • Resultaatgerichte benadering

Je krijgt toegang tot bewezen methodologieën en strategieën die direct toepasbaar zijn op jouw organisatie, met meetbare resultaten als doel.

Inhoud

Je gaat samen met ons op avontuur in het speelveld van de L&O-/HR adviseur van morgen. Hierin verkennen we de zorgorganisatie van de toekomst, haar medewerkers en de constant in beweging zijnde samenleving. In de leergang werken we toe naar een strategische visie waarbij we de specifieke L&O- en HR-opgaven onderzoeken.

  • L&O is van iedereen, elke dag: Je krijgt in deze leergang handvaten toegereikt om tot een toekomstbestendige- en eigentijdse L&O visie te komen die verder reikt dan alleen het formele opleiden maar juist over leven lang ontwikkelen gaan. Daarnaast gaan we proeven aan nieuwe ideeën over leren en ontwikkelen door zelf aan de slag te gaan met leuke leerinterventies
  • HR = menskracht: Je krijgt in deze leergang handvatten toegereikt om tot een toekomstbestendige- en eigentijdse HR-visie te komen die alle HR-domeinen helpt bij het anders organiseren van werk en inspeelt op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Voor wie is deze leergang?

Voor iedereen die het ermee eens is dat het anders moet. Deze leergang is bedoeld voor L&O-adviseurs en HR adviseurs in de zorg en het onderwijs die, evt. samen met een werkgroep, betrokken zijn bij het anders organiseren van leren en ontwikkelen in hun eigen organisatie.

Kosten

De kosten per organisatie bedragen  € 3.500  (BTW vrij) voor deelname aan de leergang. Over eventueel aanvullende ondersteuning worden vooraf individuele afspraken gemaakt.

Programma

Het leergang-avontuur start met een uitgebreide intake waarna jouw voorbereiding a.h.v. een aantal opdrachten kan beginnen. Vervolgens beslaat de leergang 4 fysieke bijeenkomsten (één dagdeel), waarbij jij zelf bepaalt welke ontdekkingen bruikbaar zijn en jij samen met jouw collega’s aan wilt gaan.

Samen sta je sterker, wij moedigen jou aan om tijdens de leergangbijeenkomsten die collega’s mee te nemen die bij kunnen dragen aan de ontwikkeling en opvolging van jullie visie. Ook geven we alle deelnemers tot 3 maanden na afsluiting van de leergang, toegang tot een leeromgeving met tal van bruikbare materialen.

Je werkt toe naar de volgende resultaten:

 • Visie op L&O/HR
 • Eerste experimenten en een plan van aanpak, beheersing van veranderkundige principes voor de volgende fase (implementatie)
 • (Innovatie-) canvas
 • Pitch en een, o.b.v. een interview, getekende “Visie praatplaat”
 • Veel, heel veel inspiratie in jouw rugzak
 • Contacten met collega zorg-/onderwijsinstellingen

Ga het avontuur aan!

Eerst volgende startdata:

Je hebt geluk! We starten met de eerste bijeenkomst op 12 april 2024 met een kersverse groep van enthousiaste Leer- en Ontwikkeladviseurs en HR-managers van zowel zorginstellingen als onderwijsorganisaties. De andere data zijn:

 • 3 mei
 • 7 juni
 • 28 juni

Er zijn nog een paar plekken over! Schrijf je snel in via onderstaande button.

Wist je dat.. Deelnemers aan de leergang kunnen zich aansluitend (met korting) aanmelden voor de vervolgreeks van werksessies waarin concrete oplossingen worden besproken op strategische HR-/L&O thema’s:

  • Flexibel functiehuis en flexibel roosteren
  • Participatieve samenleving
  • Flexibilisering onderwijsaanbod en leven lang ontwikkelen
  • Leiderschap binnen een moderne leer-werkcultuur