Wat wil jij weten over deze cursus?

ADL staat voor Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen. Dit zijn de zelfzorgactiviteiten die dagelijks in het gewone leven worden verricht. Hoe lager de zelfredzaamheid van iemand, hoe meer hulp er nodig is om ADL-verrichtingen uit te voeren.

Als de zelfredzaamheid bij iemand helemaal wegvalt, is het mogelijk dat mensen in een verpleegtehuis verzorgd dienen te worden bij alle dagelijkse activiteiten.

Edujet stelt e-learning modules ADL gratis beschikbaar!!

Om in deze tijd alle tijdelijke zorgmedewerkers op hun taken voor te bereiden, stelt Edujet, in samenwerking met het leerplatform All You Can Learn en WGV Zorg & Welzijn, onze cursus Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) gratis ter beschikking voor zorgorganisaties.

Dit houdt in dat de modules wassen, in-en uit bed komen, eten en drinken en toiletgang online kunnen worden gevolgd.

Ben je lid van de WGV? Dan heb je toegang tot de cursus via het All You Can Learn platform.

Ben je geen lid van de WGV? Neem dan contact met ons op via info@edujet.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Deze cursus leert je om professioneel en doelgericht cliënten te ondersteunen in de algemene dagelijkse levensverrichtingen. Houd er rekening mee dat het naast het volgen van deze e-learning belangrijk is om regelmatig in de praktijk te oefenen. Dit draagt bij aan de praktische uitvoering van ADL op de werkvloer.

In deze cursus worden niet alle verrichtingen die onder ADL vallen behandeld, maar worden een aantal belangrijke vormen uitgelicht. De volgende verrichtingen worden in deze cursus behandeld:

  • Wassen en verzorgend wassen
  • In en uit bed helpen
  • Aankleden
  • Eten en drinken geven
  • Ondersteuning bij de toiletgang.

Eén van de kenmerkende eigenschappen van e-learning en zelfstudie is dat de stof in eigen tijd en tempo kan worden doorgenomen. Op basis van inschatting door de opleiding en cursistenevaluaties wordt een gemiddelde studiebelasting vastgesteld. De daadwerkelijke tijd die een individuele student met de cursus bezig is kan afwijken, zowel naar boven als naar beneden.

Op dit moment zijn wij bezig met de ontwikkeling van onze opleidingen om deze geheel online aan te kunnen bieden. Met een virtueel klaslokaal kunnen wij in de anderhalve meter samenleving doorgaan met opleiden. Zodra het weer klassikaal kan stappen wij weer over op een combinatie van zowel online als klassikaal leren.

 

Geïnteresseerd? Schrijf je dan nu in!

Heb je nog vragen? Laat het ons weten!