Wij sturen je doelgericht en daadkrachtig op weg!

Ga uit van je talent!

Wij geloven dat je moet doen waar je goed in bent en dat is voor iedereen anders. Stel een team samen waarin ieders talenten het beste tot uiting komen.

Leer op je eigen manier

Je leert het beste door kennis tot je te nemen op een manier die voor jou werkt. Wat vind je prettig, handig, overzichtelijk? Edujet legt hier de focus op, zo maak je leren leuk!

Concrete resultaten

Een belangrijk kenmerk van de werkwijze van Edujet is de theorie te koppelen aan de werksituaties en zo direct toepasbare kennis te verwerven. Zo leer je niet alleen individueel, maar ook als team.

Volg ons op Facebook

Volg ons op LinkedIn

Hoe werken wij?

Bij Edujet gaan wij altijd uit van de kracht en interesse van de medewerker. Welke talenten heb je en hoe kun je die benutten? Wij leggen de focus graag op het blijven ontwikkelen van je talenten, maar hier is wel wilskracht voor nodig! Die wilskracht proberen wij naar boven te halen in de personen en vervolgens de instellingen en daarna de regio. Dit vraagt focus, urgentie bepaling en visie. Onze leerexperts nemen je aan de hand mee om hier stap voor stap in te leren en ontwikkelen.

Een belangrijk thema in onze strategie is dat leren leuk moet zijn. Wij maken daarom cursussen met een spelelement zodat het leren niet alleen laagdrempelig is en voor iedereen toegankelijk, maar ook gewoon leuk!

Bij Edujet helpen wij je van visieontwikkeling tot en met realisatie. Wij gaan uit van de leerstrategie 70:20:10 op basis van het idee van Charles Jennings. Wij geloven dat je het meeste leert door te doen.

  • 70% leer je door te doen. Het zogenaamde werkplekleren.
  • 20% leer je door kennis te delen, samen te werken en coaching. Het zogenaamde sociale leren.
  • 10% leer je via kennisbronnen, zoals een e-learning of een training. Het zogenaamde formele leren.

Ieder mens heeft bepaalde voorkeuren voor de manier waarop zij het liefste wilt en het beste kan leren en dat laten wij in onze aanpak tot uiting komen. Ook gebruiken wij praktische voorbeelden zodat de nieuw verworven kennis en expertise altijd direct op de werkvloer van toepassing is.

Het zal je dan ook niet verbazen dat onze aanpak altijd bestaat uit leren,ontwikkelen én begeleiding rondom de implementatie.

Ontdek samen met ons, hoe leuk leren kan zijn!

Referentie Zorggroep Apeldoorn

In juni 2019 is een groep medewerkers van de Zorggroep Apeldoorn gestart met de vernieuwde EVV-opleiding. In 10 maanden tijd ontwikkelen de deelnemers zich tot volwaardig en gecertificeerd EVV. Een belangrijk kenmerk van de opleiding is dat de EVV al tijdens de opleiding samen met zijn/haar eigen team werkt aan verbetertrajecten.

Deelnemer Dieneke is erg enthousiast:

‘Centraal in de opleiding staat wat jij zelf nodig hebt om als EVV te groeien in je rol. Hoe je als EVV komt waar je moet komen. Zowel in het contact met cliënten, familie, behandelaren als met collega’s.

Je leert hoe je communicatie kunt inzetten om je doel te bereiken, altijd met respect voor de ander én met respect voor jezelf. Samen met het team wil ik tijdens de opleiding gaan werken aan onze communicatie, hoe we meer eerlijk en open naar elkaar kunnen zijn en op de goede manier feedback geven en ontvangen.