Inspiratie sessies, Kennis en Webinars


Wil jij als zorgprofessional je laten inspireren? Kennis opdoen en of ervaringen delen? Meld je dan kosteloos aan voor een van onze sessies.

Samen zijn we sterker in de zorg.

Schermafbeelding 2021-04-10 om 17.02.46

De EVV en de client reis

28 augustus 14.00 – 15.50

Beleef als EVV de wereld van de cliënt. Ga met ons mee op reis….Graag nemen wij je mee in de snel veranderende wereld in de zorg, en dan met name van de EVV.
Hoe kan je vanuit deze coördinerende verantwoordelijke rol maximaal van betekenis zijn voor de cliënt en zijn omgeving in de huidige tijd? Kijk met ons mee door de ogen van de cliënt.
Ontdek jouw talent, jouw kracht.
Deze inspirerende kosteloze sessie, met ruimte voor dialoog en het delen van inzichten is met name interessant voor HR, L & D en zorg-professionals.

Senior woman visiting with her doctor or caregiver

Hoe gaan we samen verder, na Corona?

24 September 14.00 – 15.30

Langzamerhand komt het einde van een bijzonder tijdperk in zicht en zijn we onderweg we naar het nieuwe “Normaal” in ons werk.
Daarmee is alle aanwezige pijn en rouw nog niet zomaar verdwenen.                    De Zorgsector kan zichzelf anno 2021 geen stilstand permitteren en het belang hoe wij onze medewerkers “weer mee en aan” krijgen is groot.
Tijdens deze inspiratiesessie gaan wij naast voorbeelden in het (h-)erkennen van de rouw, ook op zoek naar goede ideeën, behaalde successen en/of noodzakelijke interventies voor een nieuw tijdperk, met respect voor wat geweest is en aandacht voor het nieuwe.

adl

Persoonsgerichte zorg, van visie naar concreet

26 Oktober 14.00 – 15.30

Veel Zorginstellingen houden zich bezig met het transitie vraagstuk “Van zorg naar leven”. In visie stukken worden de beelden rondom persoonsgerichte zorg uitgebreid omschreven. Maar hoe organiseer je dit nu en wat is er voor nodig om de cliënt/bewoner nu echt het gevoel te geven dat zijn/haar belang centraal staat? Tijdens deze inspiratiesessie bespreken wij de succesfactoren van een succesvolle transitie naar persoonsgerichte zorg. Ook gaan wij op zoek naar ook op zoek naar goede ideeën, behaalde successen en/of noodzakelijke interventies.

Closeup image of a woman making thumbs up and thumbs down hands sign

EVV als hefboom naar persoonsgerichte zorg

9 November 14.00 – 15.30

Zorg verlenen doe je met hoofd, hart en handen. De meeste zorgprofessionals zijn intrinsiek gemotiveerd het beste uit zichzelf te halen. Hoe breng je al die gemotiveerde mensen samen in een workflow waarin cliënten ervaren dat hun wensen ook echt centraal staan? Hoe zorg je ervoor dat alle hoeveelheid aan informatie voor je kunt laten werken bij het nemen van de juiste beslissingen. Hoe blijft het team in staat om iedere dag en op elk moment te kunnen anticiperen op de steeds weer veranderende omstandigheden? Tijdens deze inspiratiesessie onderzoeken wij de rol van de Eerstverantwoordelijk verzorgende en hoe deze in een coördinerende rol als hefboom kan fungeren bij het realiseren van een persoonsgerichte zorgcultuur

Zingeving binnen de Zorg

Zingeving, de betekenis en waarde voor je cliënt en jou

30 November 14.00 – 15.30

Voor velen is zingeving een belangrijke leidraad in werk en leven, maar in hoeverre krijgt dit aandacht in de persoonsgerichte benadering van onze cliënten? Wat betekent zingeving voor jou? En wat kan het betekenen voor jouw cliënten. Tijdens deze inspiratiesessie gaan wij dieper in op de waarde en rol van zingeving voor zowel onze cliëntendoelgroep, onze teams als voor ons als medewerker.