Wat wil jij weten over deze cursus?

Ben jij toe aan een coördinerende rol met meer verantwoordelijkheid?

Als Eerst Verantwoordelijke Verzorgende komt er veel op je af. Jij zorgt voor de optimale communicatie en afstemming tussen de cliënt en alle verzorgenden. Het bewaken van de kwaliteit en het afstemmen van de zorgverlening helpt de cliënt bij een betere kwaliteit van leven.

Uiteraard heb je als zorgverlener al veel van deze kwaliteiten, maar om de taken van een EVV goed uit te voeren is het belangrijk dat je vaardigheden en bekwaamheden verder verbetert en uitbreidt. Wil je verder doorgroeien naar deze functie vanuit jouw huidige zorgtaak? Ontwikkel je talenten dan verder met deze cursus.

Start vanuit de cliënt

Onze vernieuwde EVV opleiding is gebaseerd op de kwalificatie eisen van 2020 (CZO) en start vanuit de cliëntreis. Alle fases die de cliënt doorloopt, worden uitvoerig behandeld en opgevolgd door acties van de EVV of het team. Uiteraard ligt de focus niet alleen op de zorg zelf , maar ook op het welzijn van de patiënt. Houding, gedrag en communicatie zijn belangrijke thema’s in de opleiding.

Praktijkgericht

Onze EVV opleiding is volledig praktijkgericht en helemaal verweven met de werkprocessen van het eigen team of de afdeling. Een belangrijk kenmerk van onze werkmethode is dat wij tijdens de opleiding ook werken aan verbetertrajecten rond zorgprocessen.

Tijdens de opleiding EVV wordt de opgedane kennis direct in de praktijk gebracht. Er worden werkelijke situaties die op de werkvloer plaatsvinden, beetgepakt onderzocht. Zo kom je al snel tot een concreet resultaat. Je doorloopt de opleiding zelfstandig, maar bij het uitvoeren van de opdrachten heb je je hele team nodig.

Tijdens de EVV opleiding werk je aan veel verschillende thema’s en komt er een diversiteit aan kennis op je af.

Na afronding kun je als gecertificeerd EVV-er:

 • Vakinhoudelijk handelen: coördineren, interpreteren, plannen, monitoren en evalueren
 • Duidelijk communiceren: met zowel cliënt als collega’s
 • Jouw eigen gedrag in het proces analyseren (bewustwording)
 • Samenwerken met diverse betrokkenen
 • Kennis toepassen in het dagelijkse werk
 • Maatschappelijk handelen
 • Professioneel handelen
 • Kwaliteit bieden aan de cliënten

Programma

Het programma bestaat uit 10 cursusdagen aangevuld met bijbehorende e-learning. Op iedere studiedag staat er een onderdeel uit de cliëntreis centraal.

 • Dag 1: Het persoonlijke ontwikkel vraagstuk van de cursist alsmede de afstemming tussen cursist en begeleider
 • Dag 2: De achtergrond en geschiedenis van de cliënt
 • Dag 3: De indicatiestelling en intake van de cliënt
 • Dag 4: De opname van de cliënt
 • Dag 5: De herindicatie van de cliënt en de tussenevaluatie
 • Dag 6: Een praktijkdag; praktijksituaties komen aan bod, worden nagebootst, besproken en geëvalueerd
 • Dag 7: Het evaluatiegesprek en risicoanalysering
 • Dag 8: Het multidisciplinair overleg; het coördineren van de zorg vanuit multidisciplinaire samenwerking
 • Dag 9: De nazorg na het ontslag of overlijden van de cliënt
 • Dag 10: Assessment; de presentatie van de projectopdracht, beoordeling hiervan en het bespreken van praktijksituaties. Tot slot de uitreiking van het certificaat!

De opleiding bestaat uit een e-learning aangevuld met 10 trainingsdagen. De inhoud van de e-learning staat 24/7 tot je beschikking.

Bij ons stopt het leren niet nadat de opleiding is afgerond. De online kennis blijft voor jou als EVV-er beschikbaar en je kunt gebruik maken van coachingsuren om onze docenten te benaderen met vragen of kwesties. Zonder extra kosten, want borging van kennis en kunde vinden wij bij de leercurve horen.

Bij de EVV-Opleiding van Edujet krijg je als deelnemer extra kennis aangeboden zoals e-learnings over rouwverwerking, medicatieveiligheid, projectmatig werken, de wet zorg en dwang en rapporteren volgens de SOAP methodiek. Deze modules worden niet bij alle EVV opleidingen behandeld.

Wij bieden deze blended vorm van de EVV Opleiding aan voor €1495,-. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor een incompany training, neem dan contact met ons op!

Wij verzorgen ook bijscholing voor al gediplomeerde EVV-ers!

Eén van de kenmerkende eigenschappen van e-learning en zelfstudie is dat de stof in eigen tijd en tempo kan worden doorgenomen. Op basis van inschatting door de opleiding en cursistenevaluaties wordt een gemiddelde studiebelasting vastgesteld. De daadwerkelijke tijd die een individuele student met de cursus bezig is kan afwijken, zowel naar boven als naar beneden.

Op dit moment zijn wij bezig met de ontwikkeling van onze opleidingen om deze geheel online aan te kunnen bieden. Met een virtueel klaslokaal kunnen wij in de anderhalve meter samenleving doorgaan met opleiden. Zodra het weer klassikaal kan stappen wij weer over op een combinatie van zowel online als klassikaal leren.

Geïnteresseerd? Schrijf je dan nu in!

Heb je nog vragen? Laat het ons weten!